Du är här

2018-05-04 / Pressmeddelande

Team Olivias dotterbolag CVO beviljas tillstånd för nytt gruppboende i Uppsala

CVO, Center för vård och omsorg, har beviljats tillstånd av IVO att starta ett nyproducerat gruppboende enligt LSS i Uppsala med inflyttning i slutet av 2018. 

CVO har bedrivit verksamhet inom LSS i Uppsala län sedan 2003 och erbjuder idag fyra grupp- och servicebostäder samt en daglig verksamhet. IVO (inspektionen för vård och omsorg) har beviljat tillstånd för ett nyproducerat boende i Uppsala som kommer bestå av sex lägenheter och vänder sig till vuxna med funktionsnedsättning och autism. Planen är att det nya boendet kommer vara färdigbyggt och klart för inflyttning i slutet av 2018.

– Det är med stor glädje vi tar emot IVO:s beslut och vi ser fram emot att starta upp ett helt nytt boende i samarbete med Team Olivia. Detta beslut är ett viktigt steg för vår fortsatta utveckling inom LSS, säger Caroline Ekström, VD för CVO.

– Det nya gruppboendet är i linje med Team Olivias satsningar på att öka andelen LSS-bostäder i egen regi då vi har lång erfarenhet och stor kunskap inom detta område. Därigenom bidrar vi till att tillgodose samhällets ökande behov av specialiserade omsorgsboenden, kommenterar Maléne Smedberg, Affärsenhetschef för LSS/demens.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Caroline Ekström, VD CVO, +46 73 781 85 97, caroline.ekstrom@cvo.se

Maléne Smedberg, Team Olivia, Affärsenhetschef LSS/demens, +46 70 665 56 71, malene.smedberg@olivia.se

Läs mer på www.cvo.se och se vårt övriga utbud av tjänster på www.teamolivia.se

KORT OM TEAM OLIVIA
Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. Vi erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg och hemtjänst. Verksamheten bedrivs nära våra kunder där våra bolag finns etablerade under ett 50-tal lokala varumärken på drygt 200 verksamhetsställen. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare som strävar efter att ge människor ett rikt och utvecklande liv, utifrån deras behov. Läs mer på www.teamoliviagroup.se.

Fler nyheter

Brist på mänskliga möten kan skapa mental ohälsa – Team Olivia vill minska denna genom kreativitet
2021-03-17 / Pressmeddelande

Brist på mänskliga möten kan skapa mental ohälsa – Team Olivia vill minska denna genom kreativitet

Coronapandemin har nu varat i ett år och några av de som drabbats hårdast av den begränsade tillvaron är människor med fysiska eller psykiska funktionsvariationer, psykisk ohälsa, missbruksproblem eller sociala utmaningar. Många mår väldigt dåligt av bristen på mänsklig kontakt. Team Olivia samlar 50 högspecialiserade vård- och omsorgsföretag som jobbar med dessa grupper.
Ny omgång av Kreativ Paus
2021-03-15

Ny omgång av Kreativ Paus

Idag startar en ny omgång av Team Olivias initiativ Kreativ Paus. Skapa dig i form och ladda upp ditt kreativa bidrag på www.kreativpaus.com under perioden 15 mars - 30 juni. 

Lycka till med ditt skapande!