Du är här

2022-06-28

Julias berättelse om livet efter krigets utbrott

Team Olivia fortsätter insamlingen till den ukrainska organisationen Open Hearts, som hjälper barn och ungdomar med funktionsnedsättning till ett bättre liv. En av de som arbetar inom organisationen är 26-åriga Julia som själv har en medfödd funktionsnedsättning. Hon har en gedigen utbildning inom psykologi, medicin och juridik och innan kriget bröt ut levde hon ett rikt och aktivt liv. Sedan förändrades allt. Här är Julias berättelse. 

“Jag kommer aldrig glömma den 24 februari. Jag väcktes av orden “Julia, res dig upp! Kriget är här”. Jag förstod först inte vad som hände, men efter en stund fick vi ett samtal från en vän som sa att vår lägenhet inte var säker så vi flydde hem till dem. Tillsammans gömde vi oss i badrummet fullt påklädda, under ljudet av bomblarmen. Vi var väldigt rädda.

Efter en tid som gömda insåg vi att vi måste göra något. Vi skrev rekommendationer för skyddsrum så att de skulle vara tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Vi hjälpte även till att evakuera de som ville och lyckades evakuera totalt 135 personer till europeiska länder. 

Efter evakueringen började vi fundera på livet efter kriget och startade projektet “Return home to Ukraine”. Syftet är att föräldrar kan lämna sina barn till oss medan de återvänder till sina hem för att se vilket skick det är i och om de behöver bygga upp sina liv på nytt. 

Team Olivias värdefulla stöd bidrar till att vi kan rusta våra lokaler för projektet “Return home to Ukraine”. De har redan samlat in pengar till kuddar, täcken, tvättmaskin, torktumlare och tekniska hjälpmedel. Vi tackar våra vänner från Team Olivia för deras vänlighet, för att de stöttar våra idéer och för att de bryr sig om våra barn och ungdomar med funktionsnedsättning”. 

Vill du bidra till Open Hearts viktiga arbete i Ukraina? 

Skicka gärna ett bidrag till: 

Swish i Sverige 12 30 35 32 19 

Vipps i Norge 74 72 06

Fler nyheter

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia
2022-08-25 / Pressmeddelande

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Daniel Stigberg till den nyinrättade rollen som COO, Chief Operating Officer, för koncernen. Han kommer att ha ett övergripande ansvar för förvärv, IT, inköp, fastighet och ingå i koncernledningen.
Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia
2022-08-23 / Pressmeddelande

Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Nina Grönberg som ny CFO för koncernen. Hon kommer att ha ett övergripande ansvar för finans- och ekonomifrågor, koncernredovisning och controlling samt Business Intelligence och ingå i koncernledningen.