Du är här

2019-06-10

Kungsängen i Nora öppnar ny gruppbostad i Örebro

Kungsängen i Nora, som är en del av Team Olivia, öppnar upp dörrarna till ytterligare en nyproducerad gruppbostad med särskild service enligt LSS. Bostaden ligger i Ekeby-Almby i Örebro med beräknad inflyttning i augusti 2019.

Boendet vänder sig till vuxna personer med funktionsnedsättning, autism och autismliknande tillstånd som omfattas av LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Boendet består av sex modernt utformade och ljusa lägenheter på ett plan med egna uteplatser och gemensam lounge för social samvaro. Fastighetsägaren Emrahus har byggt och utvecklat gruppbostaden i samråd med experter såsom psykologer och en neurodesigner.

–  Vi är väldigt stolta över vår nya gruppbostad och det känns fantastiskt att kunna erbjuda ytterligare sex personer egna lägenheter i en trivsam miljö. Eftersom det råder brist på specialiserade omsorgsboenden i kommunerna känns det bra att vi investerar i framtidens LSS-bostäder. På så sätt kan vi erbjuda fler individer kvalitativa och individuellt anpassade bostäder utifrån deras behov, säger Nicklas Falk, VD Kungsängen i Nora. 

– Team Olivia fortsätter att rusta Sverige med nya moderna boenden av hög kvalitet för samhällets mest behövande. Den nya verksamheten ingår i ett pärlband av boenden som Team Olivia kommer öppna de närmaste åren, kommenterar Maléne Smedberg, Affärsenhetschef LSS och demensboende.

Kungsängen i Nora har i och med öppnandet av den nya gruppbostaden totalt 13 gruppbostäder och två dagliga verksamheter. 

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA: 

Nicklas Falk, VD Kungsängen i Nora AB, +46 0587-55 29 68, nicklas@kungsangensgruppboende.se

Maléne Smedberg, Team Olivia, Affärsenhetschef LSS och demensboende, +46 70 665 56 71, malene.smedberg@teamolivia.se

Fler nyheter

Olivia Hemomsorg expanderar i Nacka
2020-01-27 / Pressmeddelande

Olivia Hemomsorg expanderar i Nacka

Olivia Hemomsorg, dotterbolag till Team Olivia som är ett ledande omsorgsföretag i Skandinavien, förvärvar Vardagas hemtjänstverksamhet i Nacka och breddar därmed vårt befintliga erbjudande i kommunen.

Klaragården öppnar ny gruppbostad i Borås
2019-09-02

Klaragården öppnar ny gruppbostad i Borås

Klaragården, som är en del av Team Olivia, öppnar en ny modern gruppbostad enligt LSS i Borås med inflyttning från september 2019. Den nya verksamheten är en av Team Olivias satsningar för att stödja många kommuners ökande behov av specialiserade omsorgsboenden enligt LSS.