Du är här

2022-05-04

Kreativ omtanke – en skandinavisk insamling till funktionsnedsatta barn och ungdomar i Ukraina

Team Olivia vill bidra till att lindra nöden i Ukraina och och stödja hjälparbetet för de allra mest utsatta genom initiativet Kreativ omtanke.

Vårt initiativ riktar sig mot funktionsnedsatta barn och ungdomar på plats i Ukraina. Vi kommer att hjälpa en organisation som heter Open Hearts, baserad i Vinnytsia i centrala Ukraina. Open Hearts arbetar med att stötta och skydda familjer som har barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Open Hearts gör en rad olika hjälpinsatser på grund av kriget och utökar nu sin verksamhet för att kunna hjälpa fler. Vi kommer att bidra genom att donera utrustning och hjälpmedel som sängar, filtar m.m.

Alla våra 200 verksamheter i tre länder får möjlighet att delta i insamlingen. Vi vill skapa engagemang bland medarbetare, kunder, boende och anhöriga och ge alla som kan och vill möjlighet att hjälpa till. Pengarna från försäljningar av t.ex. kreativa alster, bakverk samt donationer ute i verksamheterna i hela Skandinavien kommer oavkortat att gå till inköp av material som organisationen behöver. Open Hearts är medlem i Ukrainas motsvarighet till Svensk Insamlingskontroll (Charity Tuner) och projektet kvalitetskontrolleras noggrant i samtliga led. Vi kommer att dokumentera och följa utvecklingen och redogöra för den i våra olika kanaler.

Du kan hjälpa till genom att skänka pengar via Swish på 1230353219 eller scanna QR-koden nedan: 

Kontakta info@teamolivia.se om du har frågor eller vill veta mer om initiativet Kreativ omtanke.

Fler nyheter

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia
2022-08-25 / Pressmeddelande

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Daniel Stigberg till den nyinrättade rollen som COO, Chief Operating Officer, för koncernen. Han kommer att ha ett övergripande ansvar för förvärv, IT, inköp, fastighet och ingå i koncernledningen.
Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia
2022-08-23 / Pressmeddelande

Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Nina Grönberg som ny CFO för koncernen. Hon kommer att ha ett övergripande ansvar för finans- och ekonomifrågor, koncernredovisning och controlling samt Business Intelligence och ingå i koncernledningen. 
Julias berättelse om livet efter krigets utbrott
2022-06-28

Julias berättelse om livet efter krigets utbrott

Team Olivia fortsätter insamlingen till den ukrainska organisationen Open Hearts, som hjälper barn och ungdomar med funktionsnedsättning till ett bättre liv. En av de som arbetar inom organisationen är 26-åriga Julia som själv har en medfödd funktionsnedsättning. Hon har en gedigen utbildning inom psykologi, medicin och juridik och innan kriget bröt ut levde hon ett rikt och aktivt liv. Sedan förändrades allt. Här är Julias berättelse.