Du är här

2020-01-15

CVO, Center för vård och omsorg, öppnar nytt barn- och ungdomsboende i Knivsta

CVO, som är en del av Team Olivia, öppnar barn- och ungdomsboendet Karlsgård LSS i Knivsta, Uppsala län. Boendet är färdigställt för inflyttning i januari 2020. 

Boendet vänder sig till barn och ungdomar mellan 11 och 19 år med funktionsnedsättning och autism med stort tillsynsbehov samt utmanande beteende. Boendet är beläget i en större villafastighet i Knivsta kommun, cirka två kilometer från centrala Knivsta. I närområdet finns hästhagar och härliga promenadvägar och cirka 500 meter från boendet finns bra kommunikation in till tätorten. Boendet har fem platser samt generösa gemensamma ytor bestående av två kök med matplats, två vardagsrum/samlingsrum, övernattningsrum för anhöriga m.m. I trädgården finns det gott om utrymme för lek, fotboll och grillning samt en hönsgård och ett litet utomhusbad.  

 – Det är med glädje och stolthet vi nu öppnar upp ett nytt barn- och ungdomsboende. Vi ser en ökad förfrågan från kommuner runt om i Sverige, om barn och ungdomar som behöver plats i våra barn- och ungdomsverksamheter. Nu kan vi med vår nya verksamhet Karlsgård LSS erbjuda ytterligare fem platser till barn och ungdomar med funktionsnedsättning och autism med stort tillsynsbehov och utmanande beteende. Detta beslut är ett viktigt steg för vår fortsatta utveckling inom LSS, säger Caroline Ekström, VD för CVO.

 – Det råder brist på specialiserade barn- och ungdomsboenden i kommunerna. Vår målsättning är att kunna erbjuda ett “hela livet” koncept för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Det är därför extra roligt att Team Olivia öppnar ytterligare ett barn- och ungdomsboende, kommenterar Maléne Smedberg, Affärsenhetschef för LSS.

CVO har bedrivit verksamhet inom LSS i Uppsala län sedan 2003 och erbjuder idag två barn- och ungdomsboenden (genom systerbolaget Omsorg Norr), fem grupp- och servicebostäder samt en daglig verksamhet.​
 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Caroline Ekström, VD CVO, +46 73 781 85 97, caroline.ekstrom@cvo.se

Maléne Smedberg, Team Olivia, Affärsenhetschef LSS/demens, +46 70 665 56 71, malene.smedberg@olivia.se 

Fler nyheter

Kreativ Paus - Juryns urval
2020-08-12

Kreativ Paus - Juryns urval

Över 100 bidrag har skickats in till Kreativ Paus och den första av tre omgångar av juryns urval är nu utvalda. Dessa 14 verk kommer att gå vidare till en presentation på Liljevalchs konsthall i Stockholm 1 oktober för att sedan ställas ut även i Norge och Danmark.

Kreativitetens positiva kraft
2020-07-27

Kreativitetens positiva kraft

Coronakrisen begränsar tillvaron för många, inte minst de personer som vi dagligen möter i vår verksamhet. Bristen på mänsklig kontakt riskerar i förlängningen att leda till mental ohälsa.

Det är välbelagt att kreativitet genom skapande har stor positiv påverkan på vårt välbefinnande och kan hjälpa människor genom svåra tider.

Vill du vara med i vårt projekt Kreativ Paus och bidra med ett valfritt kreativt verk? Gå in på www.kreativpaus.com och läs mer.