Du är här

2020-01-15

CVO, Center för vård och omsorg, öppnar nytt barn- och ungdomsboende i Knivsta

CVO, som är en del av Team Olivia, öppnar barn- och ungdomsboendet Karlsgård LSS i Knivsta, Uppsala län. Boendet är färdigställt för inflyttning i januari 2020. 

Boendet vänder sig till barn och ungdomar mellan 11 och 19 år med funktionsnedsättning och autism med stort tillsynsbehov samt utmanande beteende. Boendet är beläget i en större villafastighet i Knivsta kommun, cirka två kilometer från centrala Knivsta. I närområdet finns hästhagar och härliga promenadvägar och cirka 500 meter från boendet finns bra kommunikation in till tätorten. Boendet har fem platser samt generösa gemensamma ytor bestående av två kök med matplats, två vardagsrum/samlingsrum, övernattningsrum för anhöriga m.m. I trädgården finns det gott om utrymme för lek, fotboll och grillning samt en hönsgård och ett litet utomhusbad.  

 – Det är med glädje och stolthet vi nu öppnar upp ett nytt barn- och ungdomsboende. Vi ser en ökad förfrågan från kommuner runt om i Sverige, om barn och ungdomar som behöver plats i våra barn- och ungdomsverksamheter. Nu kan vi med vår nya verksamhet Karlsgård LSS erbjuda ytterligare fem platser till barn och ungdomar med funktionsnedsättning och autism med stort tillsynsbehov och utmanande beteende. Detta beslut är ett viktigt steg för vår fortsatta utveckling inom LSS, säger Caroline Ekström, VD för CVO.

 – Det råder brist på specialiserade barn- och ungdomsboenden i kommunerna. Vår målsättning är att kunna erbjuda ett “hela livet” koncept för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Det är därför extra roligt att Team Olivia öppnar ytterligare ett barn- och ungdomsboende, kommenterar Maléne Smedberg, Affärsenhetschef för LSS.

CVO har bedrivit verksamhet inom LSS i Uppsala län sedan 2003 och erbjuder idag två barn- och ungdomsboenden (genom systerbolaget Omsorg Norr), fem grupp- och servicebostäder samt en daglig verksamhet.​
 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Caroline Ekström, VD CVO, +46 73 781 85 97, caroline.ekstrom@cvo.se

Maléne Smedberg, Team Olivia, Affärsenhetschef LSS/demens, +46 70 665 56 71, malene.smedberg@olivia.se 

Fler nyheter

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia
2022-08-25 / Pressmeddelande

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Daniel Stigberg till den nyinrättade rollen som COO, Chief Operating Officer, för koncernen. Han kommer att ha ett övergripande ansvar för förvärv, IT, inköp, fastighet och ingå i koncernledningen.
Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia
2022-08-23 / Pressmeddelande

Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Nina Grönberg som ny CFO för koncernen. Hon kommer att ha ett övergripande ansvar för finans- och ekonomifrågor, koncernredovisning och controlling samt Business Intelligence och ingå i koncernledningen. 
Julias berättelse om livet efter krigets utbrott
2022-06-28

Julias berättelse om livet efter krigets utbrott

Team Olivia fortsätter insamlingen till den ukrainska organisationen Open Hearts, som hjälper barn och ungdomar med funktionsnedsättning till ett bättre liv. En av de som arbetar inom organisationen är 26-åriga Julia som själv har en medfödd funktionsnedsättning. Hon har en gedigen utbildning inom psykologi, medicin och juridik och innan kriget bröt ut levde hon ett rikt och aktivt liv. Sedan förändrades allt. Här är Julias berättelse.