Du är här

2021-01-13

Team Olivia koncernen växer genom förvärv av Caremore

Team Olivia koncernen förvärvade Caremore den 12 januari 2021. Vår ambition är att bygga Nordens mest personnära och högspecialiserade omsorgs- och vårdkoncern. Med detta förvärv bidrar vi till den ambitionen och stärker samtidigt affärsområde individ och familjs närvaro i västsverige.

Caremore är inriktat på vård och behandling för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller psykosocial eller psykiatrisk problematik. Caremore har sju HVB-enheter, en resursskola samt ett stödboende placerade från Fjärås i söder till Lidköping i norr. Huvudkontoret ligger i Göteborg. 

- Vi på Caremore vård och behandling har under drygt 9 år arbetat med att erbjuda en trygg plats för barn och unga i behov av stöd och behandling. Vår resa har varit fantastisk, utmanande och rolig. För att kunna fortsätta utveckla bolaget och ta verksamheten till nästa nivå har vi sökt efter en ny, stark och kompetent ägare, detta har vi nu hittat i Team Olivia. Vi är stolta och glada att få starta ett nytt kapitel som en del av Team Olivia och att få fortsätta den resa som vi påbörjade på Caremore Torpa i Fjärås 2011, säger Marie Björkman, vd Caremore. 

- Vi är mycket glada att vi fått möjligheten att addera Caremores breda kompetensbas in i vår koncern. Vi ser flertalet direkt värdeskapande synergier mellan bolagen i koncernen och vi stärker vårt kunderbjudande inom individ och familj. Jag är glad och ser fram emot att se de positiva effekterna på hela vår affär framöver, säger Maria Andersson, affärsområdeschef individ och familj.
 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Marie Björkman, vd Caremore, +46 70 318 02 88, marie.bjorkman@caremore.se
Maria Andersson, Team Olivia, Affärsområdeschef individ och familj, +46 76 633 66 69, maria.andersson@olivia.se

Fler nyheter

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia
2022-08-25 / Pressmeddelande

Daniel Stigberg ny COO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Daniel Stigberg till den nyinrättade rollen som COO, Chief Operating Officer, för koncernen. Han kommer att ha ett övergripande ansvar för förvärv, IT, inköp, fastighet och ingå i koncernledningen.
Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia
2022-08-23 / Pressmeddelande

Nina Grönberg ny CFO för Team Olivia

Team Olivia välkomnar Nina Grönberg som ny CFO för koncernen. Hon kommer att ha ett övergripande ansvar för finans- och ekonomifrågor, koncernredovisning och controlling samt Business Intelligence och ingå i koncernledningen. 
Julias berättelse om livet efter krigets utbrott
2022-06-28

Julias berättelse om livet efter krigets utbrott

Team Olivia fortsätter insamlingen till den ukrainska organisationen Open Hearts, som hjälper barn och ungdomar med funktionsnedsättning till ett bättre liv. En av de som arbetar inom organisationen är 26-åriga Julia som själv har en medfödd funktionsnedsättning. Hon har en gedigen utbildning inom psykologi, medicin och juridik och innan kriget bröt ut levde hon ett rikt och aktivt liv. Sedan förändrades allt. Här är Julias berättelse.